Mer Svenskealarm: Det svenske Strålskyddsinstitutet mener at en ”svak mistanke” om at mobiltelefoner kan øke risikoen for kreft tilsier at man rduserer eksponeringen der dette kan gjøres med enkle og billige middel. Dette er jo nokså udramatsisk, men Forbruker.no spriter det hele opp: Å bruke mobiltelefonen mer enn 2000 timer gir klar økning i risiko for hjernekreft, sier svensk ekspert. Faktisk er det to eksperter som står bak advarselen: Kjell H. Mild og –Lennart Hardell. Hardell er alarmprofessoren som mer enn noen andre er skyld i at begrepet ”Svenskealarmer” har festet seg, og han har ved flere anledninger har fått sine arbeider underkjent av kolleger, fagtidsskrifter og dommere i rettssaker. Se ”Sprøytvarsleren” i Memo nr. 2 (Guro: Sjekk nummeret).

 

Flinke hunder: Forbruker.no forteller også om hunder som kan snuse opp piratkopiert film og musikk. Plasten i CDer og DVDer gir fra seg luktestoffer som hunder kan kjenne igjen. Hundene er testet på flyplasser, så pass deg neste gang du er på ferie og ikke er sikker på om medkjøpt musikk eller film er lovlig. Men klarer virkelig hundene å skille mellom lovlige kopier og piratkopier? Nei, selvfølgelig ikke. Derfor er det pakkepost til fortolling som sjekkes, ikke de reisende. Akkurat det var veldig vanskelig å se fra artikkelen.

 

Tørr is er ikke våt: Et firma i Ålesund skal blåse med tørris i stedet for sand. Dermed kan de fjerne graffiti og annet på bygninger uten å skade fortau, eller billakk, for - som Sunnmørsposten skriver - tørris består av bare ”is og luft”. Tørris er frosset karbondioksid (CO2) og blir til CO2-gass når det fordamper. Tørris kan altså sies å være laget av luft, men hvor kommer isen inn?